VRIJMETSELARIJ

Mijn intentie om te verzoeken toe te mogen treden tot de Vrijmetselaarsorde dateert van +/- 1976 en werd op 9 november 1979 geconcretiseerd toen ik ingewijd werd in de Loge “Marnix van Sint-Aldegonde”, arbeidend onder de Grootloge van België in Antwerpen.

Sinds mijn Inwijding tot Leerling en tot op heden is mijn maçonnieke betrokkenheid, bewogenheid en engagement zeer sterk geweest. Weliswaar met ups and downs : toch is mijn vertrouwen in het maçonniek project ALTIJD overeind gebleven en heeft het zich alsmaar verder verstevigd, zeker aangesterkt door een aantal boeiende functies die ik sinds 2005 opeenvolgend mocht vervullen.

Ik heb enorm veel voldoening gehaald uit de honderden “reizen” die ik naar alle mogelijke maçonnieke “windstreken” en Werkplaatsen arbeidend onder diverse Obediënties, Grootmachten en andere koepelstructuren maakte, al dan niet om er enkele tientallen Bouwstukken op te leveren. Sinds 2011 opende zich een nieuwe dimensie in mijn maçonniek engagement toen ik “contactpersoon voor België” werd voor het toonaangevende Nederlandse maçonnieke studiestichting “RITUS EN TEMPELBOUW” en mede daardoor als auteur begon te publiceren in “THOTH”, “LOGOS”, “GL-INFO”, “DIONYSOS”, “ACTA MACIONICA”, bij de maçonnieke uitgeverij FAMA evenals bij uitgeverij ASPeditions.


 

Voor meer gedetailleerde info klik op het betreffende tekstgedeelte hieronder:

 

LIDMAATSCHAPPEN “BLAUWE” GRADEN / VERVOLMAKINGSGRADEN

GRAADSVERHOGINGEN

FUNCTIES

BOUWSTUKKEN

ARTIKELS